Rapa Nui, és una illa especial, màgica, misteriosa i que t'atrapa. Tants anys amb tantes ganes de venir, i ha complert i superat les meves expectatives, tota l'illa en general és preciosa, un paisatge increible i salvatge, plena de cavalls salvatges corrent al seu aire per tota l'illa. ESTIC ENAMORADA DE RAPA NUI I DEL MOAIS!!!
Com és possible que a una illa tan petita i la més aillada del mòn hi hagi tanta història i una cultura tan especial??.. És màgica!!
Espero que us hagi agradat tant com a mi!! Avui he penjat moltes fotos i info eh??!! Demà bus 20 hores fins a Atacam, pròxim post des d'allà
Us deixo una dades més de rapa Nui.....Muaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Illa de Pasqua - Rapa Nui:
L'illa de Pasqua (en castellà Isla de Pascua i en polinesi Rapa Nui o Gran Rapa) és una illa aïllada de la Polinèsia, situada 3.515 km a l'oest de Xile. És una província, d'una única comuna, de la regió de Valparaíso de Xile, inclosa en les anomenades «illes esporàdiques xilenes». Altres denominacions tradicionals són: Te Pito o te Henua («el melic del món») i Mata ki te Rangi («ulls que miren al cel»). L'illa és famosa per les nombroses escultures de pedra, anomenades moais, que es troben al llarg de la costa.
El lloc habitat més pròxim és l'illa Pitcairn, a 2.075 km a l'oest. La major part dels 3.300 habitants viuen a la capital Hanga Roa.
Les coordinades geogràfiques de l'illa són 27° 7′ 10″ S, 109° 21′ 17″ O / -27.11944, -109.35472(i) 27° 7′ 10″ S, 109° 21′ 17″ O / -27.11944, -109.35472. Es pot localitzar aproximadament a la mateixa latitud de la ciutat xilena de Caldera. El fet que disti de 3600 km de la costa xilena per l'est i de 2.075 km per l'oest la converteixen en el punt de la Terra més allunyat d'un altre, fet que contribuí en el passat al seu aïllament de la resta del món, a més de convertir-la en el territori més occidental de Xile.
L'Illa de Pasqua també té la particularitat, juntament amb l'Illa Sala i Gómez, que maté un fus horari diferent al de la Xile continental. L'Illa de Pasqua està en el fus horari UTC-6 i a l'estiu es trasllada al fus UTC-5. D'aquesta manera es manté permanentment a dues hores de diferència amb la resta de Xile.
L'illa va ser ocupada pels polinesis, probablement des de les illes de Mangareva o Pitcairn. Amb la reconstrucció de les genealogies de tradició oral es dedueix que va ser al segle V que va arribar el primer rei Hotu Matu'a. Segons aquestes tradicions orals, es distingeixen dues ètnies enfrontades: els orelles llargues i els orelles curtes. L'illa va desenvolupar, en el seu aïllament i amb uns recursos escassos, una civilització relativament avançada i complexa. Continua sent un misteri la tècnica utilitzada per transportar i aixecar el moais (blocs de basalt fins a 9 m d'alçada esculpits a 20 km de l'emplaçament), i continua sent indesxifrable l'escriptura rongorongo, l'única existent de la cultura polinèsia.
A partir de l'any 1600 la civilització de l'illa de Pasqua va degenerar dràsticament per culpa de la superpoblació, la desforestació i la sobreexplotació dels limitats recursos naturals.
Probablement va ser trobada pel pirata anglès Edward Davis el 1686. Com que no la va situar correctament, durant molt de temps els exploradors van estar buscant l'anomenada Terra de Davis.
Va ser el neerlandès Jakob Roggeveen que la va descobrir el dia de Pasqua de 1722.
El 1770 Felipe González de Haedo en pren possessió en nom del rei Carles III, i l'anomena illa de San Carlos. Però l'expedició no va tenir continuïtat. L'explorador anglès James Cook, el 1774, i el francès La Pérouse, el 1786, van descriure i estudiar els habitants i la geografia de l'illa.
Després, el seu aïllament i la falta de recursos van fer que caigués en l'oblit. L'illa va caure en mans de caçadors d'esclaus peruans que van deportar els nadius a Perú i Xile, quedant només 111 habitants l'any 1877. Entre els negrers va destacar l'operació del masnoví Joan Maristany i Galceran.
Va ser annexionada per Xile l'any 1888 per Policarpo Toro.
El nom polinesi de Rapa Nui és modern, originat per immigrants polinesis de l'illa de Rapa, o Rapa Iti ('petita Rapa'). L'investigador Thor Heyerdahl manté que Rapa és el nom original de l'illa de Pasqua (Rapa Nui seria 'la vella Rapa'), i que Rapa Iti va ser anomenada per navegants provinents de Rapa Nui. Entre altres teories controvertides destaca la possible influència i immigració sud-americana formant una de les dues ètnies històriques. Un col•laborador de Heyerdahl va ser el barceloní Antoni Pujador i Estany.