dilluns, 26 d’abril del 2010

Sucre - Potosi

(Vestits de mineros)

Sucre és la capital constitucional de la República de Bolívia i del departament de Chuquisaca, situada al sud de la part central del país, es a on esta el der judicial de Bolivia.
El 1991, Sucre és declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Milers de turistes són atrets cada any per aquesta capital del barroc amb edificis blancs datant dels segles XVIII i XIX.

Vam tenir una mica de "bajon" al arribar, perque venim de mes de 2 o 3 setmanes de veure cada dia paisatges espectaculars, i clar el nivell i tipus de viatge a Bolivia a canviat radicalment, aquí és més cultural i  veure gent, ens va costar una mica però al final li vam pillar el gustillo a Sucre. Una ciutat universitaria, molt mona amb tot de cases blanques.

Aquest 2 últims dies hem estat a Potosi, la 3a ciutat més alta del món,tambe molt maca i amb molt d'ambient,  i a o estan el Cerro Rico. Mines de plata d'on  Espanya, i la seva corona, van expoliar tota la plata, fent servir als indígenes com esclaus, als quals fein estar inclús 6 mesos seguits sense sortir de la mina, extraient els minerals, en definitiva com sempre 1 altre exemple de la crueltat i inhumanitat de la naturalesa humana que sempre ens acompanya a llag de l'historia....es increible, som molt pitjor que els animals!!

 Ara mateix el cerro despre de l'expoli que va teir durant mes de 400 anys, ja no te la riquesa que tenia abans, esta clar, pero encara esta actiu, hi treballen miners bolivians, treballant tota la setmana un barbaritat d'hores, perque les empreses lis paguin per 50 kg de minerals a uns 15 euros....no comments...el tema esta clar que no ha canviat gare..

(Foto del cerro Rico)
Paso el link del wikipedia de Potosi, que es molt interessant...:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Potos%C3%AD

Vam visitar une mines, i em va impactar bastant, anar baixant per tot els tunels i anar trobant miners que hi treballen, en unes condiciones fatals...(fotos de dalt)
Foto de ball Potosino amb vestits tipics de Potosi:



Ara estem a La Paz, acabem d'arribar despres de 9 hores de bus. I ens esperen uns quants dies una mica estressants, ja que volem veure la isla del Sol, el llac Titicaca, fer la baixada en bici de la carretera de la muerte i anar a les restes arqueologiques de Tihahuanaco....o sigui....mmmmmm...que molt de relax no tindrem...jejejeje.

Muakssssssssssssss

1- Tossi ja tia no ves con las aventurilla......que fa la Laureta????
2-Jose i Marcos: Nepal?......mmmmmmmm.............millor no dic res...jejejejejejejejej, pero estic molt contenta!!!! jajajaja...muakis wapos!!! Aneu-me informant via e-mail!!!!
3-Jess i Pili, besitos wapis!!
4- Anonim, gracies per tota la info que em va donar el/la anonim en el post del ert, acabo d'arribar a La Paz o sigui que ja us explicare..per cert qui ets??
5- Ona, Mire, Berti, Tito.....petons per tot i els nens !!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara si!!!
fotos i comentaris si senyor!
quant de temps et queda a Bolivia??
petonets noia!
Jess

Unknown ha dit...

Lauri amb cuidado amb la bici i amb tot.

Aqui tots bé, vaig anar al cole a buscar al David petit i no vegis la il.lusió que li va fer, ja xerra molt...


Petons

Pepe

Anònim ha dit...

Hola Laura! Ara que et quedes sola vés en compte!
Ptó ONA
Hola! Sóc la Berta,tot i que no t'escrigui et segueixo... Ptomets

Anònim ha dit...

Hola Lauri! Cuida't molt ara que estaràs sola!!!!!
Petonets, Ona i Berta

Sandritis ha dit...

Pero Potosi no està al costat de Barcelona? JI JI JI JI JI!!!
Que estupenda estas am el casc reina, tota un princeseta minera ;)
La lauri molt mona, fa molts sorollets ja i ens riu molt, la veuràs mega canviada quan tornis.....
Bueno more, tu sigue sigue i cuidado ehhh!!
Muakkkkkksssss