divendres, 23 de desembre del 2011

Canal Lemaire - Port Charcot

Dilluns 5 de desembre

CANAL LEMAIRE

A les 07.30 estem navegant per un dels canals més macos de la península Antàrtica, el CANAL LEMAIRE, vorejat per cims i muntanyes vertiginoses i un glaciar darrera d'un altre...és un NO PARAR!! Tots sòn preciosos, no puc dir quin és el més maco....és impossible...em tenen enamorada!!



El Canal Lemaire, conegut com "Fuji Funnel" o "Kodak Gap", és un estret pas entre la península Antàrtica i l'illa Booth el llarg és d'aproximadament 12 km i el seu pas més estret és de tot just uns 500 m. Si les condicions del gel ho permeten, travessarem el canal amb rumb al sud. El nom l'hi ha donat Adrien de Gerlache en honor a Jacob Lemaire, l'explorador belga del Congo a l'Àfrica. Sobre la costa occidental de la illa Booth es troba el lloc on hivernar el Dr Jean Baptiste Charcot.

El mar està ple de gel, es veu que ha sigut un hivern molt però que molt dur i encara queda molt gel, fet no gaire normal, pel que es veu per aquestes dates.....però això és el que jo volia...GEL!!!!!


Parem a Port Charcot, i fem un zodiac cruise entre icebergs..IMPRESSIONANT!!! Navegar entre aquestes formes centenàries de gel et treu la respiració.........











Hem vist foques de Wedell i una foca lleopard...quina por!!

Les foques lleopard viuen en les aigües fredes i les costes al voltant de l'Antàrtida. Durant l'estiu caça entre la banquisa. En l'hivern emigra a les illes subantàrtiques i ocasionalment al sud d'Austràlia, Sud-àfrica, illes Cook i Sud-amèrica.
És un animal solitari, que està acompanyat només per l'aparellament i durant l'època de la criança.
A més de krill, consumeix totes les preses que càpiguen en la seva boca, com calamars, peixos, ous i carronya. També ataquen pingüins sota l'aigua ia les cries d'altres foques, especialment a les foques cangrejeras.
La foca lleopard se sap que menja les seves cries en casos de fam, oa altres foques presentant casos de canibalisme.
Les foques lleopard poden menjar-se fins a 6 pingüins al dia..pobres pingus!!!!!!

 Foca de wedell
Foca lleopard!!