divendres, 23 de desembre del 2011

Neko Harbour...1r landing CONTINENTAL!!!

Diumenge 4 de desembre

NEKO HARBOUR

Per la tarda hem fet el segon landing a NEKO HARBOUR, també descoberta per Gerlache.

Neko és el nom del balener que operava l'àrea entre 1911 i 1924...i és la nostre primera presa de contacte amn...EL CONTINENT ANTÀRTIC!!!!...primer landing continental.!!! aiiiiii quina emoció!!!

Hi ha un glaciar gegant i preciós que t'hipnotitza...al.lucinant!!! També trobem una altra colònia de pingüins Papua.

Port Neko és una petita badia continguda per la major anomenada Badia Andvord. Primer vist i amb prou feines mapejat per l'expedició de de Gerlache, Port Neko va ser nomenat a partir del vaixell factoria de Christian Salvesen, que va operar a les Illes Shetland del Sud i la Península Antàrtica del 1911 al 1924. Tot i ser un lloc de gran bellesa Port Neko porta el nom d'un vaixell associat a la matança de balenes. Les restes pertanyen al petit refugi (Capità Fliess, Argentina), construït el 1949 i destruït pel vent el 2009. Enfront de la badia hi ha una glacera molt fracturada que sovint pateix despreniments, creant una onada que pot escombrar fàcilment la platja. Podrem trobar també una colònia de pingüins Papua en la empinada turó sobre el punt de desembarcament, sumant un total aproximat de 1000 parelles durant el clímax de la temporada.
Pugem caminant a una muntanyeta i ens quedem embadalits una bona estona amb la visió del glaciar...QUE GRAN ÉS LA NATURA!!!!!!

 

 



......  amb la meva compi Beaaaaaaaaaaa!!!