divendres, 23 de desembre del 2011

Cuverville Island...1r landing!!!

Diumenge 4 de desembre

CUVERVILLE ISLAND

Ja hem passat el Drake Passage...buffffff...quin mambo......i avui...hem fet el primer LANDING!!!!!!

Hem navegat per l'estret de Gerlache, anomenat així per Adrien de Gerlache, que al 1897 (!!) amb el vaixell Bèlgica ( vaixell que posteriorment va comprar el Shackelton i va re-batejar com a Endurance...!), va estar al comandament de l'expedició antàrtica que va ser la primera en hivernar a l'antàrtida. En teoria no era el pla pre-establert, però les males llengües diuen que va forçar l'hivernada al sortir tard de Punta arenas, Xile. Una altra història per flipar...deixo el link:

http://es.wikipedia.org/wiki/Adrien_de_Gerlache_de_Gomery

Al març de 1898 el Bèlgica va arribar al punt més al sud que s'havia arribat fins ara, l'exaltació de l'èxit i els descobriments realitzats, van fer que Adrien de Gerlache Gomery desaprofités l'oportunitat de buscar un lloc on passar l'hivern per a la tripulació i tornar el vaixell a aigües no gelades. Poc després el Bèlgica va quedar atrapat en un bloc de gel i el 21 de març va començar la nit polar de 186 dies. Durant aquest període el doctor Cook va registrar poc a poc la presència dels símptomes de l'anèmia, segons la seva opinió degudes a mancances i insuficiències en la nutrició. El 5 de juny va morir Emile Danco del que Cook va cridar «anèmia polar», mentre que el mariner Adam Tollefsen patia deliris. En honor a Danco se li va donar a un tram de costa de la península Antàrtica el nom de «Terra de Danco».  
El vaixell, mentrestant, va viatjar a la deriva amb el bloc de gel en diferents direccions, i fins mesos després del final de la nit polar no va quedar lliure. El temps constrenyia, doncs a principis de 1899 començaven els següents mesos a l'ombra, i la mort aguaitava. La tripulació va tractar d'arribar usant serres i explosius fins a un canal que veien a l'horitzó i, un any després de quedar encallats, el 14 de març de 1899, dels 17 supervivents a bord del, contra l'esperat, molt robust vaixell, es van salvar. El 5 novembre 1899 el Bèlgica va tornar al port d'Anvers.

Bueno al tema que m'enrotllo que dòna gust.....QUE HEM BAIXAT A TERRA...HE TREPITJAT EL MEU CONTINENT ESTIMAAAAAAAAAAAAAT!!!!!!

A les 10 del matí hem fet el nostre primer landing amb la ZODIAC...que guapooooooooooooo!!!

Hem baixat a Cuverville Island, una illa descoberta per Gerlache al 1897 i anomenada per un almirall de l'armada francesa.

Té una colònia de pingüins Papua o Gentoo, és fàcilment identificable per la seu pegat blanc en la part alta del cap darrere dels ulls. Els pollets presenten esquena grisa i zona frontal blanca. Els adults arriben a una alçada de 75 a 90 cm. Els pingüins papúa són els pingüins més veloços sota l'aigua, aconseguint els 36 km / h.








Hem vist com interactuaven, en aquesta època estaven en període d'aparellament, i hem vist com es pavonejaven i cantaven, buscant la seva futura parella...i la Bea i jo hem vist com copulaven (oh..que fina que he quedat..:-))...HEM FLIPAT!! QUINA POCA INTIMITAT!! jajajajaja..als nostres morros!!.


Hem fet una mini caminata fins a 250 mts d'alçada que té l'illa..i des d'allà hem tingut unes vistes excepcionals...NO TINC PARAULES!!..pel que deixo fotos....







Per cert ja ha caigut el primer jumping antàrtic!!!!!


I després de tornada cap al vaixell, hem fet un mini cruise pels icebergs que hi havien al voltant..no es pot explicar el que es sent tan a prop d'aquestes escultures de gel, amb miler d'anys i amb aquests colors tan màgics!