divendres, 23 de desembre del 2011

Port Lockroy

Dimarts 6 de desembre

PORT LOCKROY

M'he aixecat...i encara i estava donant voltes a que no anàvem a paradise Bay..miro el mapa (rotllo exploradora total...:-)...) i preparo un complot o intent de rebelión a bordo...jajaja..depen de com es vulgui veure..reuneixo a tot el grupet que hem fet....per intentar que tots anem a parlar amb el Sebas i el Capi, i que si no podem baixar a Paradise Bay al menys passem navegant per allà..mirant el mapa sembla que estigui al costat!!jaja..estic fatal!  ....m'engegaran a fer punyetes...ho veig!!! Al final .... la veritat és que no vam dir res..però la intenció hi era !!!!! Va ser un intent de complot....:-)

Fem el primer landing del dia, i anem a Port Lockroy.

Port Lockroy, és un museu i lloc històric mantingut per The Antarctic Heritage Trust. ( http://www.ukath.org/)  Al lloc es recrea la forma de vida dels primers residents de Antàrtida amb perspectiva històrica. Allà hi ha una oficina del servei postal Britànic i una botiga de regals.

Port Lockroy, és un port natural de l'illa Wiencke a la Península Antàrtica. després del seu descobriment en 1903 per l'Expedició Antàrtica Francesa va ser usat pels baleners i per a operacions militars britàniques (Operació Tabarin) durant la segona guerra mundial i després va continuar operant com a base d'investigació britànica fins a 1962.


El 1996 Port Lockroy va ser restaurat i avui és un museu administrat pel United Kingdom Antarctic Heritage Trust. Està designat com a lloc històric número 61 sota el Tractat Antàrtic i és una de les destinacions turístiques més populars a l'Antàrtida. Fonts provinents de la petita botiga de records ajuden a la conservació del lloc i altres llocs històrics i monuments a l'Antàrtida.

Port Lockroy va ser batejat en honor a Edouard Lockroy, un polític francès i vicepresident de la cambra de diputats, que va assistir a Jean-Baptiste Charcot per obtenir suport econòmic del govern per a l'expedició francesa.

Un dels principals experiments a l'illa és provar els efectes del turisme en els pingüins. La meitat de la illa està oberta als turistes, mentre que l'altra meitat està reservada als pingüins. Fins ara, els resultats mostren que el turisme no ha afectat els pingüins.


Punta Jougla, davant, allotja nius de corbs marins antàrtics pingüins Papua.
En un principi no podíem anar a l'illa del pingüins perquè el gel bloquejava l'entrada, i les zodiacs no podien passar...però al final si que podem anar-hi...!!

Sincerament és un lloc preciós!!! I la Carme...va i m'explica...que es veu que pots anar-hi 5 mesos i que no tens que tenir cap titulaciò científica....la Carme m'hi veu allà!!! Aiiiiiiiiiiiii que em penso que enviaré un mail per informar-me!!! ;-)..... I'M IN DEEP LOVE WITH ANTARTICA!!

 Els pingus amb el nostre estimat..Ushuaia!!












1 comentari:

Africajambo ha dit...

I no et podies endur un pingüi a casa? esque son monissimmms!! el poses alla al safreig i ja esta no? jejejej
Rotllo exploradora trotal, t'imagino, com quan anaem a la muntanya i miraves mapes amb el xavi mirant alla, a l'infinit....